ACTE DEL CLUB DE LECTURA AMB ALÍCIA GIMÉNEZ-BARTLETT

El 26 de febrer es va fer a la Biblioteca del CFA Can Batlló una sessió del Club de Lectura per comentar amb l’autora Alícia Giménez-Bartlett la seva darrera novel·la, Mi querido asesino en serie.

 

L’acte amb una assistència d’una trentena de  persones va girar al voltant de l’activitat escriptora i del procés de creació de l’autora, que va definir com a menys directe que el de molts companys. Sobre el personatge de Petra Delicado l’autora va destacar que ha estat dels primers personatges principals femenins de novel·la negra en castellà i que va triar aquest gènere perquè permetia diverses llicències i una certa barreja de gèneres i, sobretot, perquè li permetia parlar de la realitat social. La sèrie de Petra Delicado en principi havia de ser una sola novel·la sense continuïtat però l’èxit de la primera i l’empenta de l’agent Carmen Balcells van convèncer-la de seguir amb més títols.

També es va parlar de l’adaptació a la sèrie de televisió i de les traduccions de les seves obres, amb els canvis que les dues versions suposen sobre els originals,  del treball policíac, de les condicions dels que s’hi dediquen i de l’esforç de documentació que suposen les novel·les negres.

La conversa va durar un parell d’hores i les intervencions dels lectors i l’autora van donar peu a un intercanvi d’opinions força interessant i amè.